combaterea imunitatii scazute

Sucurile naturale – combaterea imunitatii scazute

Imunitatea reprezinta un subiect destul de controversat si foarte des abordat. Ea sta la baza multor discutii legate de sanatate, atat in presa, cat si in mediul online. Foarte putine persoane cunosc, insa, adevaratele aspecte la care face termenul referire. De cele mai multe ori, informatiile legate de imunitate iau amploare in special in perioada sezonului rece. Este bine de stiut ca imunitatea priveste capacitatea corpului de a se autoapara impotriva microbilor care patrund in organism. Stimularea imunitatii nu va va feri complet de viroze. O imunitate crescuta va preveni racelile usoare si le va face pe cele puternice mai usor de suportat. De asemenea, aceasta va stimula anticorpii sa se dezvolte si sa se inmulteasca mai repede, grabind procesul de vindecare.

Trebuie sa stim ca imunitatea isi urmeaza cursul fiziologic, completand cicluri de un an de zile. Astfel, oscilatiile acesteia sunt repetitive. Imunitatea incepe sa creasca in perioada primaverii, atingandu-si intensitatea maxima pe parcursul verii. Toamna, gradul de forta al acesteia scade treptat, urmand ca in lunile decembrie si ianuarie sa atinga limita inferioara. Capacitatea de aparare a organismului are nevoie de ajutorul nostru, in special in perioadele in care se apropie de pragul cel mai de jos. Astfel, dietele si tratamentele imunostimulatoare vor avea un efect mai mare, daca se incep in aceasta perioada, avand ca rol minimizarea fluctuatiilor imunoreglatoare.

Principalele doua cauze care duc la scaderea imunitatii sunt administrarea haotica de medicamente si stilul de viata nesanatos. Administrarea de pastile fara prescriptie medicala, in special a antibioticelor, duce la crearea unui dezechilibru. In momentul administrarii antibioticelor fara existenta microbului corespondent in organism, medicamentul va ataca organismul si, implicit, anticorpii care ar putea lupta impotriva virusurilor.

Alimentatia sanatoasa ocupa un loc foarte important atunci cand vine vorba despre imunitate. Echilibrul cautat sta in combinarea sportului cu vitaminele provenite din fructe si legume. Corpul nostru asimileaza cel mai usor acesti nutrienti daca sunt consumati sub forma lichida. Storcatorul melcat Juissen este ideal pentru prepararea sucurilor naturale din fructe si legume sau chiar seminte. Acesta va va asigura pastrarea a cel putin 65% din aportul de vitamine si nutrienti gasiti in alimente, facand absorbtia si asimilarea lor mult mai usoara. Timpul de digestie pentru sucurile preparate prin presare lenta este de aproximativ 10-15 minute. Sucurile Juissen reprezinta, astfel, sursa perfecta de vitamine, fiind considerate stimulente naturale ale imunitatii. Consumarea lor in mod regulat va duce la cresterea imunitatii si a nivelului de energie. Astfel, sezonul rece nu va mai reprezenta un pericol pentru sanatatea dumneavoastra!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *