Substante active in fructe si legume violet

Substante active in fructe si legume violet

Substantele active cele mai des intalnite in fructe si legume sunt vitaminele A, C, D, F, K si grupa B. De asemenea, intalnim minerale precum calciu, magneziu si potasiu. Antioxidantii prezenti in legume si fructe protejeaza sanatatea. Aceste substante sunt concentrate in diferite tipuri de fructe si legume in functie de culoarea lor.

In cazul fructelor si legumelor de culoare violet, cea mai importanta substanta prezenta este antocianul.

Acest pigment puternic antioxidant confera culoarea violet sau albastru alimentelor. Fructele si legumele colorate astfel ajuta la prevenirea cancerului de colon. In cazul in care cancerul colorectal este deja prezent, consumarea acestor fructe si legume face dezvoltarea bolii mult mai lenta.

Antocianul previne si intarzie dezvoltarea celulelor bolnave in corp si ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui in intregul organism. Acest antioxidant imbunatateste in special circulatia sangelui de la nivelul creierului.

Din categoria fructelor si legumelor de culoare violet fac parte afinele, smochinele, murele, fructul pasiunii si strugurii negri.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *